O mana intinsa pentru viata

Comunicarea inseamna Speranta!

   

A impartasi informatii, experiente sau un simplu sfat poate face diferenta intre disperare si speranta, intre viata si moarte...

Medicina Internationala.ro este o platforma de comunicare menita a facilita schimbul de informatii si experiente in legatura cu tratamente si operatii complexe disponibile, din pacate, doar in afara Romaniei.
                                               
 

home | echipa | parteneri | vrei sa te implici? | | | | contact

 

Andra Visan

    Esti tanar, ai terminat facultatea, ai un serviciu bun, si toata lumea ii a ta si ... dintr-o data te trezesti la spital ....trei paturi dintre care unul singur gol ... care va deveni al tau si le spui colegelor "eu nu am nimic, nu stau mult, maine plec, doar peste noapte pentru orice eventualitate". Ele zambesc compatimitor si a doua zi auzi cuvintele cele mari: "ne pare rau Andra dar se confirma: ai leucemie acuta mieloblastica si singura sansa de supravietuire este transplatul si daca se poate ar fi bine de facut intr-o clinica din stainatate - o sa coste insa ... pana la 200.000 de euro". Si dintr-o data totul se naruie. Eu? ... nu se poate ... nu, nu cred! ... De ce eu? ... Cu ce am gresit? ......si in 2 timpi si 3 miscari incep telefoanele, incep intrebarile, incepe chimioterapia, incepe chinul ... 
 

    ... si ajungi sa nu mai stii cine esti si ce se intampla cu tine ... si totusi incepi sa te aduni ... si iti spui: "Eu Andra trebuie sa inving asta, stiu ca Dumnezeu ma iubeste si o sa fie alturi de mine, o sa mi dea putere si totul o sa fie bine. O stiu, o simt , eu sunt puternica si pot sa trec peste asta, este doar o incercare. 

    Trebuie doar sa am incredere, primesc serul care imi va salva viata, chimioterapia este serul vietii" 

    ... si dupa multele zile petrecute pe patul spitalului, intre perfuzii si hemograme, intre punctii si biopsii de maduva, cand se aduna tot staff-ul medical ca nu reuseau sa gaseasca o vena buna, intre gargara cu dicarbonat de sodiu, solutie salina si anestezic ca sa pot manca si eu cate ceva, trecand prin bune si rele, m-am bucurat de fiecare moment al zilei, am ras si am plans impreuna cu toti cei care mi-au fost alaturi, am cunoscut mult, am invatat mult. Cu ajutorul celor care mi-au fost alaturi, care fie ca au donat din economiile lor pentru mine, fie ca m-au ajutat sa ajung la clinica Harlaking din M√ľnchen, fie ca mi-au fost pur si simplu aproape si m-au incurajat cand multi se mai temeau sa o faca ... iata ca am ajuns aici ... la 1 an si 7 luni de diagnostic si la 1 an de la ultima chimio, in remisiune totala si fara a fi necesitat transplant medular.

    Am reusit, am invins! Mucii masii de cancer! :-) 

    Aveti credinta, aveti incredere si veti fi - cum zicea un drag prieten - "supravietuitori". 

    Nu uitati exista Dumnezeu si el vegheaza asupra noastra. 

    Vreau sa invingeti si voi! Trebuie! 

    Noi, cei de la medicinainternationala.ro suntem aici ca sa invingem impreuna! Vreau sa facem din acest site un loc in care sa ne spunem gandurile si mai ales sa ne impartasim experientele, ideile si informatiile, atat de importante in momentele cruciale! Nadajduiesc ca asa vom putea reduce suferinta atat cat se poate, si vom gasi puterea sa ii ajutam si pe altii!

    Take care! 

    Andra

 

 

Copyright ©2009 StepStones. All Rights Reserved.